Seznam Native ve spolupráci s

Domácí míchání letních drinků:

Pronikněte do světa chutí, vůní a bublinek

Sklenice plná ledu, čerstvého ovoce a osvěžujícího nápoje neodmyslitelně patří k horkému létu.

Ať už si chcete jen zpříjemnit večer, plánujete rodinnou oslavu, nebo se chcete blýsknout před svými přáteli, pronikněte do světa barmanů plného chutí a barev. Naučte se, jak míchat letní drinky, které potěší všechny milovníky sladkých chutí a italské pohody.

Namíchejte si

letní drink

Italové patří mezi národy, které nevynechají žádnou příležitost pro setkání s přáteli a dokážou si užívat života plnými doušky. Vyznávají životní styl La dolce vita, často si dělají radost, umí se bavit a dostatečně odpočívat. Brzké vstávání jim nedělá dobře, zato večerní posezení se často protáhne až do pozdní noci.

Chutné koktejly ale nejsou doménou pouze Italů.

Jaké letní drinky usrkávají na Havaji nebo v Singapuru?

mapa

Itálie je velmocí aperitivů

Objevte kouzlo radosti ze života

Aperitiv je oblíbenou italskou tradicí, jejíž kořeny sahají do ulic Turína na severu země. Jedná se o posezení, většinou s přáteli nebo s kolegy, které se neodehrává jen o víkendech, ale i během pracovního týdne. Jeho účelem je kromě odreagování i popíjení a drobné občerstvení. Aperitiv připravuje tělo na dobrou večeři a nemusí vždy zahrnovat alkohol, ačkoli tomu tak často bývá. Bary nabízející aperitiv většinou připravují i tradiční pochoutky, jako je bruschetta, křupavá bagetka s nasekanými rajčaty a mozzarellou, olivy a další jednohubky, kterým se říká stuzzichini. V některých podnicích narazíte i na bohatější občerstvení: sendviče, kousky pizzy, ale i těstoviny nebo pečená masa. Po takovém aperitivu se už na večeři většinou nechodí. Prožijte i vy večer „all’Italiana“ a objevte kouzlo aperitivu, který povzbudí vaše chuťové buňky.

bread

Aperitiv je základem každé dobré večeře,

říká oceňovaný barman

lemon

Aperitiv je základem každé dobré večeře, slovo aperitiv má základ už ve staré latině a znamená otevřít, proto bychom s ním měli otevřít každou večeři, či společenskou událost.

Základem skvělého letního drinku je sklenice plná ledu. Často se podceňuje, přitom je stěžejní podmínkou dobrého koktejlu. Sklenice plná ledu neznamená, že se barman rozhodl hosta ošidit. Naopak! Čím víc ledu, tím pomaleji se rozpouští a tím déle chladí koktejl na ideální teplotu, ale pozor, aperitivní koktejly mícháme s láskou a jemností, jelikož ke spojení ingrediencí stačí jediné otočení lžičkou. A podáváme zásadně bez brčka! Připravili bychom se jak o bublinky, tak o skvělou vůni bylin a citrusů. Na zdraví!

drink

Milanův oblíbený drink je Negroni, který se vyznačuje výraznou hořkou chutí a patří mezi typické italské podvečerní koktejly. Příběh tohoto nápoje se začal psát před 100 lety v severoitalské Florencii. Do klasického Negroni patří gin, italský vermut Cinzano Rosso a ikonické Campari. Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou má svůj původ v italském Miláně. Negroni se stal nejoblíběnějším drinkem roku 2021* a porazil tak po osmi letech Old Fashioned! *Zdroj: Brands Report 2021, Drink International

Chci číst dál

sipka

Cinzano Bianco je světle žlutý vermut s plným tělem a jemnou vůní. Cinzano Bianco je sladké a mimořádně všestranné, což z něj dělá nejoblíbenější vermut Cinzano. Cinzano Rosso je vůbec první vermut Cinzano. Jeho jantarová barva a bohatá chuť bylin a koření reprezentují jeho prestiž a kvalitu. Cinzano Extra Dry je jemně dochucený, extra suchý vermut. Skvělý samotný i jako základ do mnoha suchých koktejlů. Jsou populární pro svou lehkost, a i pro to, že se jednoduše kombinují s dalšími ingrediencemi. Můžete je kombinovat s tonikem, různými bylinkami nebo s kořením. Cinzano vermuty jsou také základem všech ze tří Cinzano míchaných drinků.

nápoje
Milan Zaleš

Milan Zaleš

Milan Zaleš pracuje v Ultra Premium Brands jako ambasador ikonické italské značky Campari. Je profesionální barman a expert na italské „aperitivi“. Svou kariéru započal v Českých Budějovicích, kde pracoval mj. ve vyhlášeném baru Žlutá Ponorka, později strávil 10 let v prestižním pražském baru Bugsy’s. Účastnil se mnoha barmanských soutěží – největší úspěch zaznamenal na světově nejprestižnější soutěži Diageo Reserve World Class, když se stal vítězem jejího celonárodního kola.

Míchání sladkých italských drinků doma?

Podívejte se, jak připravit dokonalý aperitiv

Dokážete připravit osvěžující drink pro horké letní dny?

Snažte se zkombinovat správnou sklenku se správnými ingrediencemi, alkoholem a ovocem.

Chci si zahrát!
lemon2cinzanaokurka

výběr skleničky

sklenicka1
sklenicka2
sklenicka3

výběr Cinzana

Cinzano Vermouth Rosso

Cinzano Vermouth Rosso

Cinzano Bianco

Cinzano Bianco

Cinzano Extra Dry

Cinzano Extra Dry

další nápoj

voda

Voda

malinový sirup

Malinový sirup

Pomerančový džus

Pomerančový džus

Zázvorový tonik

Zázvorový tonik

Bitter Rose tonik

Bitter Rose tonik

Tonik

Tonik

ozdoba

citron & zázvor

citron & zázvor

maliny

maliny

okurka

okurka

skořice

skořice

řapíkatý celer

řapíkatý celer

chilli

chilli

rosso
Namíchat znovu
bianco
Namíchat znovu
dry
Namíchat znovu

Pro jednoduchou domácí přípravu drinků nepotřebujete žádné speciální ingredience, dokonce ani šejkr. I zkušení barmani některé nápoje míchají přímo ve sklenici.

Inspirujte se našimi tipy na to,

jak si doma připravit osvěžující pití:

sipka2

Osvěžující letní drink chutná nejlépe z vychlazené sklenice plné ledu.

sipka3

Perlivé nápoje nikdy nemíchejte v šejkru ani jiným způsobem.

sipka4

Nezaměňujte v receptech limetky a citrony, liší se v kyselosti a v obsahu cukru, takže výsledná chuť koktejlu bude jiná.

sipka5

Pokud se rozhodnete použít čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, nepřipravujte si ji dlouho dopředu, po čase totiž začíná hořknout.

sipka6

Do letních drinků se perfektně hodí ingredience, které zchladí tělo. Mezi ně patří okurka, citrusy, ananas, kiwi, meloun, borůvky nebo mango.

Příběh Cinzana:

Rodinné tajemství staré více než 250 let

cinzano rossohrozny

Za zrodem nasládlého nápoje složeného z vína a bylinek stáli bratři Giovanni a Carlo Cinzaniovi. Jejich domovem byl Turín, kde si také v roce 1757 otevřeli obchod s různými cukrovinkami včetně pralinek a bonbonů, marmelád a sirupů. Bratři byli cukráři a lihovarníci, a tak měli výborné předpoklady pro to, přijít na dokonalou chuť nasládlého vermutu s ovocnou chutí.

Pro první pokusy s přípravou vermutu využívali chutná vína a výluh z bylinek z italských Alp. Bratři do nápoje přidávali i další koření a cukr, a tak kouzlili jemné tóny vanilky, skořice nebo broskví.

Chci číst dál

číst dál

Cinzano si získalo srdce mnoha šlechticů. Rodina Cinzaniových si výrobní tajemství začala předávat z generace na generaci. Podnik byl úspěšný a získal si například přízeň savojského krále. Ten pobídl Cinzaniovy, aby se pokusili připravit i šumivý nápoj podobný francouzskému šampaňskému. A tak vzniklo šumivé víno italské značky. Z manufaktury se stal podnik s lisovnou hroznů a vinnými sklepy. Už na konci 19. století si na aperitivech značky Cinzano pochutnávali i v Americe. Během 2. světové války byly sklepy, kde bylo uloženo více než milion lahví, zazděny. Díky tomu se jim podařilo přežít bombardování a nebyly zabaveny německou armádou. Od té doby se opět píše úspěšný příběh italské značky.

koktejly
paralax1paralax2paralax3paralax4paralax5

Prožijte sladké léto s osvěžujícími drinky značky Cinzano.

Namíchejte si aperitiv s nasládlou chutí přesně podle svého gusta.

CIN CIN!

Mám chuť na drink

Proklikem se dostanete na stránku určenou uživatelům od 18 let.

cinzana2