Seznam Native ve spolupráci s

Vánoční pečení

s kapkou
krémového likéru

Budu
péct

Vykouzlete doma vánoční atmosféru voňavým cukrovím. Když při pečení použijete jemný alkohol, chuť cukroví bude ještě o něco lepší. Sladké těsto v kombinaci se smetanovým likérem vás jistě dostane do té pravé vánoční pohody.

Rozmazlete letos na Vánoce sebe i své blízké ještě o kapku více a pochutnejte si na dobrotách ochucených jemným smetanovým likérem s nádechem irské whiskey.

Tradiční cukroví,

které chutná každému

1

Vosí hnízda pro dospělé

Nedílnou součástí českých Vánoc jsou vosí hnízda. Pro dospělé hosty je můžete ochutit jemným likérem. Toto cukroví nevyžaduje pečení, jen trochu zručnosti při tvoření úlů. Kombinace rumu a likéru vás zahřeje i v mrazivých zimních dnech a lehké, sladké těsto se rozpustí na jazyku. Úspěch u štědrovečerní tabule je zaručen!

Na těsto

  • 150 g másla
  • 250 g dětských piškotů
  • 350 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 5 lžic rumu

Na dohotovení

  • 200 ml likéru Baileys Original
  • 1 balení dětských piškotů

Postup

  • 1

    Piškoty umelte v robotu nebo nastrouhejte na jemném struhadle.

  • 2

    Dejte je do mísy a přidejte k nim změklé máslo, téměř všechen cukr, semínka z vanilkového lusku, rum a kakao.

  • 3

    Vše důkladně propracujte na těsto. Pokud je směs příliš drobivá, přidejte pár lžic mléka.

  • 4

    Pak už je čas tvořit hnízda. Formičku pokaždé vysypejte trochou moučkového cukru. Pak do ní vložte kousek těsta.

  • 5

    Prstem nebo koncem vařečky udělejte uprostřed v těstu důlek, aby se dostalo ke stěnám formičky. Do důlku nalijte trochu likéru a nahoru přimáčkněte piškot. Nemusíte se bát, že tekutina z vosího hnízda vyteče, piškot ji nasákne.

  • 6

    Pak výtvor opatrně vyklopte. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete celé těsto.

Vánoční pečení

ve Francii

Nebaví vás péct spoustu druhů cukroví? Tak to máte štěstí, že nebydlíte v oblasti Provence na jihu Francie. Místní kuchaři tam podle vánoční tradice připravují až třináct druhů dezertů, které by měly být podávány ve všech domácnostech. Dezerty navíc mají určitou symboliku, například tmavý a světlý nugát symbolizují dobro a zlo. Hosté musí ochutnat alespoň kousek od všech dezertů, při večeři ve Francii si proto raději udělejte v žaludku pořádné místo.

2

Ořechy s příchutí slaného karamelu

Uvnitř klasických plněných ořechů se skrývá lahodný krém. Chcete se letos mezi svými příbuznými a přáteli blýsknout? Ochuťte ho slaným karamelem, oblíbenou příchutí posledních let. Po ořeších se pak jen zapráší!

Na těsto

  • 170 g cukru krupice
  • mletá skořice
  • 25 g kakaa
  • 300 g hladké mouky
  • 210 g másla

Na náplň

  • 7 lžic likéru Baileys Salted Caramel
  • 100 g másla
  • 100 g piškotů
  • 1 ks žloutek
  • 150 g cukru moučky
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Postup

  • 1

    Ze všech ingrediencí na těsto zpracujte pevnou směs. Nechte ji do druhého dne uležet v lednici.

  • 2

    Uleželé těsto plňte do formiček, není je třeba vymazávat.

  • 3

    Ořechy pečte na 170 °C 12 až 13 minut.

  • 4

    Mezitím si připravte náplň. Nejprve namočte piškoty do likéru. Pak utřete žloutek s cukrem a máslem, přidejte rozmočené piškoty a mleté ořechy. Směs pak třete do hladka.

  • 5

    Náplní pak spojujte vychladlé vánoční ořechy k sobě.

Moderní recepty

pro netradiční Vánoce

3

Oříškové koule s dvojitou porcí čokolády

Tohle cukroví sice nepatří k vánoční klasice, jedná se ale o osvědčený recept pro všechny, kdo si letos chtějí dopřát netradiční cukrovinky. Perfektní kombinace čokolády, oříšků a alkoholu se určitě stane stálicí na vašem vánočním stole. K výrobě nepotřebujete ani troubu, stačí jenom vařič na zahřátí směsi. Pokud se vám tedy nechce pouštět do dlouhého pečení, vsaďte na oříškové koule.

Na těsto

  • 500 g cukru moučky
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 5 lžic likéru Baileys Chocolat Luxe
  • 5 lžic vařící vody
  • 100 g bílé čokolády
  • 150 g mletých lískových oříšků
  • 20 g stoprocentního tuku

Na dohotovení

  • mleté lískové ořechy
  • čokoládová poleva

Postup

  • 1

    Lískové oříšky umelte, bílou čokoládu rozlámejte na kousky a dejte vařit vodu.

  • 2

    Na pánev nasypte moučkový cukr, zalijte jej vařící vodou, přidejte změklý tuk a čokoládu. Vše zahřívejte a míchejte, dokud se to nerozpustí. Pak do směsi přilijte kondenzované mléko s likérem a vše pozvolna a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile hmota zhoustne, pánev odstavte a nechte ji vychladnout.

  • 3

    Do prochladlé sladké hmoty vpracujte umleté oříšky a tvořte kuličky velké asi jako vlašský ořech. Jakmile kuličky zchladnou, polijte je čokoládou a posypejte oříšky nebo kokosem.

Chci nakoupit ingredience

Proklikem se dostanete na stránku určenou uživatelům od 18 let.

Jihokorejská

vánoční dobrota

V Koreji žije více křesťanů než například v Japonsku nebo v Číně, proto jsou tam Vánoce poměrně velkým svátkem. Korejské Vánoce ale nejsou rodinnou událostí jako v Česku, nýbrž dnem, kdy se scházejí páry a kamarádi. Lidé se (podobně jako na svátek všech zamilovaných) potkávají v luxusních restauracích nebo kavárnách a předávají si dárky nebo si pochutnávají na korejské specialitě – vánočním dortu z piškotového těsta, s příchutí vanilky a citronu zdobeném jahodami, mandarinkami nebo kiwi.

Vánoční dortíky

a další pečení

4

Likérové cupcakes

Každý sváteční stůl oživí nadýchané cupcakes s příchutí Vánoc. Malé dortíky pomocí krému a zdobení proměníte v malé sněhuláky, stromečky nebo andílky. Takto zdobené pečivo se stane chutnou ozdobou každé sváteční tabule. A potěší i ty, kdo nepatří k fanouškům tradičního cukroví.

Na těsto

  • 145 g hladké mouky
  • 40 g kvalitního kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • větší špetka soli
  • 130 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 50 g hořké čokolády

Na krém

  • 200 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce likéru Baileys Original
  • několik kapek vanilkového extraktu

Postup

  • 1

    V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli. Vše prosejte.

  • 2

    Ve druhé misce promíchejte cukr, rozpuštěné máslo, smetanu ke šlehání a vejce.

  • 3

    Směsi z obou misek promíchejte a přisypejte nasekanou hořkou čokoládu.

  • 4

    Do plechové formy na cupcakes vyskládejte zhruba 12 papírových košíčků a naplňte je těstem. Pečte je na 180 stupňů asi 20 minut. Pak nechte cupcakes dobře vychladnout.

  • 5

    Mezitím v robotu vyšlehejte mascarpone se šlehačkou, cukrem, likérem a s vanilkovým extraktem. Šlehejte tak dlouho, dokud krém nezačne tuhnout. Pak jej přendejte do sáčku se zdobičkou a svoje dortíky ozdobte. Buď jím můžete cupcakes naplnit, anebo směs použít jako polevu.

Létá v Kolumbii

Ježíšek?

Věděli jste, že v Kolumbii také naděluje Ježíšek? Stejně jako v České republice i tam 24. prosince právě narozený Syn Boží navštěvuje domovy místních a rozdává jim dárky. Od 15. prosince se také rodiny každý večer scházejí, aby si společně četli příběh o Josefovi a Marii z Bible. Kolumbijci mají zálibu v betlémech, které najdete v každé domácnosti.

Nápoj

pro veselé Vánoce

5

Irská šlehačková káva

Speciální pochoutku si v zimě zaslouží i milovníci kofeinu. Irská šlehačková káva nabízí perfektní kombinaci hořké chuti kávových zrnek s jemným smetanovým likérem a šlehačkou. Horký, sladký nápoj není náročný na přípravu a po náročném zimním dni vás příjemně uvolní.

Ingredience

  • 20 ml Baileys Original
  • espresso lungo
  • smetana na šlehání
  • čokoláda na posypání

Postup

  • 1

    Sklenici na irskou kávu nahřejte horkou vodou. Uvařte čerstvou kávu a nalijte ji do připravené sklenice.

  • 2

    Přilijte likér Baileys.

  • 3

    Dobře vychlazenou smetanu vyšlehejte a opatrně nalijte na hladinu nápoje tak, aby se po spojení s horkou vodou nepotopila. Kávu ozdobte nastrouhanými hoblinkami čokolády nebo posypkami.

Pusťte se
do pečení

s irským nádechem

Baileys Original je jedinečnou ingrediencí, která vašemu vánočnímu cukroví dodá originální chuť a navodí vám pocit opravdové zimní pohody. O trochu více se letos můžete rozmazlit i díky příchutím Baileys Chocolat Luxe nebo Baileys Salted Caramel. Udělejte letošní Vánoce nezapomenutelnými!

Chci se letos
na Vánoce
rozmazlovat

Jdu
na to

Proklikem se dostanete na stránku určenou uživatelům od 18 let.