Seznam Native ve spolupráci s

Whisky

jako investice

Vložte svoje peníze do ušlechtilého alkoholu, jehož cena zráním v dubových sudech roste.

Moravský slad mírně nakouřený rašelinou z Čech, kvalitní pramenitá voda z Vysočiny a dubové sudy ze Slovenska. To stojí za úspěchem whisky z Třebíče, kterou si v posledních letech oblíbili také zákazníci z Asie i Severní Ameriky.

Majitelé třebíčské firmy s názvem TREBITSCH Whisky se rozhodli zvyšovat produkci alkoholu, rozšiřovat sklady a investovat do nových technologií. Proto potřebují investici. A tak se rozhodli nabídnout jako investici sudy s whisky. Jejich hodnota časem roste, a tak je investice cestou ke zhodnocení peněz.

Podívejte se na

příběh české whisky,

která získává fanoušky
po celém světě.

K plánům provozního ředitele Ondřeje Chládka patří výstavba vlastního výrobního závodu. Zájem zákazníků o alkohol ani během pandemie neklesá.

„V roce 2020 nás překvapil nárůst prodejů přes e-shop i obrovský zájem lidí o koupi investičních sudů,“

dodává Chládek.

Byznys plán třebíčské společnosti počítá s postupným rozvojem. „Rádi si nastavujeme reálné cíle a jsme raději pokorní, místo abychom slibovali nesplnitelné. Díky investicím do nové destilační a varné technologie chceme dosáhnout produkce přesahující 100 000 litrů ročně a prodejů až 60 000 lahví. Může se zdát, že je to vysoké číslo, my ale víme, že je to možné zvládnout,“ říká provozní ředitel třebíčského podniku.

Whisky

Alkoholický nápoj destilovaný z obilnin a zrající v dubových sudech, který pochází ze Skotska. Ve velkém se ale vyrábí také v Irsku, ve Spojených státech (coby bourbon) nebo v Kanadě.

V Třebíči vyrábějí vlastní single malt, tedy jednodruhovou whisky z ječmene, už déle než 6 let. Single malt je nejkvalitnější typ whisky, který v rámci celosvětové produkce tvoří zhruba jen desetinu.

„Od výběru kvalitního ječmene přes výrobu až po zrání v sudech máme celý proces ve svých rukou,“

dodává Ondřej Chládek z TREBITSCH Whisky.

Podle pravidel skotských palíren se může jako whisky označovat teprve destilát, který zrál nejméně 3 roky v dubových sudech. Ty alkoholu předávají chuť, barvu a vůni a dělají z čirého destilátu tu pravou zlatavou whisky. „Specialitou je whisky dostařená v sudech, ve kterých předtím zrál koňak, bourbon nebo třeba portské víno. Takové sudy dávají alkoholu zcela jiný rozměr,“ usmívá se Chládek.

Cesta whisky

Od bezbarvého destilátu k prvotřídní chuti, vůni a barvě

Jak můžu
se sudem
whisky nakládat?

Whisky můžete prodat jinému investorovi, s čímž vám rádi pomohou v TREBITSCH Whisky. Majitelé firmy mohou váš sud také za předem sjednaných podmínek odkoupit. Jedná se o váš majetek, takže sud můžete komukoliv darovat, prodat či odkázat. Můžete se také rozhodnout nechat whisky dozrát v jiném sudu, a tím navýšit její hodnotu. Možností je celá řada a je jen na vás, pro kterou z nich se rozhodnete.

Můžu si koupenou whisky odnést domů?

Dokud nebude whisky ze sudu stočena do lahví, musí sud zůstat v celním skladu pod státním dohledem. V sudu hodnota whisky roste, protože zraje. Jakmile se stočí do lahví, proces zrání se zastavuje. Přesto máte možnost svůj sud ve skladu navštívit a seznámit se s jeho rodokmenem.

Nechte si s investicí do whisky poradit od odborníků a podpořte rozvoj TREBITSCH Whisky

Chci nechat zrát své peníze