Seznam Native ve spolupráci s Krušovice Bohém

Ať tu po nás
něco zůstane

V téměř každé malé vsi či městské čtvrti najdete výčep, hospodu či restauraci. Místní se zde scházejí na oslavy narozenin, pořádají bály, turnaje v šipkách nebo sem jen zajdou na kus řeči. Mnohé z těchto podniků ale v posledních letech bojují o přežití. Hospodští se potýkají s nedostatkem personálu a museli se vypořádat s vysokou inflací a rostoucími cenami energií. Jen za posledních pět let v Česku zavřelo více než dva tisíce restaurací.

rozhodněte, kdo získá 500 tisíc na renovace

Zapojte se do výzvy krušovického Bohéma

Krušovický Bohém je prémiový ležák, který dbá na kvalitu a zároveň ctí své hodnoty. České hospody znamenají mnohem více než setkávání se nad půllitrem piva. Jsou totiž neodmyslitelnou součástí české kultury. Proto se krušovický Bohém zavázal k jejich zachování pro další generace. Připojte se k jeho výzvě – přečtěte si příběhy podniků, které jste v prvním kole vybrali, a rozhodněte o výherci. Ten pak získá půl milionu korun na potřebné opravy, několik sudů piva a odborné poradenství.

Restaurace U Šmídů

Hospodu v Bílé Třemešné měl rád už jako dítě, když ji vídal z okna vlaku. Se svými rodiči se vydával do krkonošského podhůří sbírat houby a U Šmídů se občas zastavili na pivo a točenou limonádu.

Restaurace U Ševčíků

Dům, ve kterém se nachází restaurace U Ševčíků, stojí v Rozdrojovicích nedaleko Brna už od roku 1914. Daniel Pokorný ji tu provozuje třicátým rokem. Je jednou z posledních hospod, která v okolí stále funguje.

Pub U Sousedů

Hospoda v pražské Hostivaři může překvapit svou vesnickou atmosférou. Většina hostů je z přilehlého sídliště a jsou rádi, že mají místo, kde se mohou potkat a dát si pivo, aniž by museli dojíždět do centra města.

Stará hospoda

Klenuté stropy hospody v Českém Meziříčí podpírá mohutný pískovcový sloup. Na tradiční lokál jsou místní patřičně hrdí. Stojí tu totiž už od 17. století a jeho bohatou historii dokládají i fotografie na zdech výčepu.

Restaurace U Báby

Na náměstí sklářského města Kamenický Šenov stojí jen jediná restaurace. Jmenuje se U Báby a místní ji hodnotí jako jedinou pořádnou hospodu v širokém okolí, kde dostanou dobře ošetřené pivo.

Zanzibar Ládví

V pohostinství sice Václav Rendl pracuje už více než dvacet let, ale do práce se každý den pořád těší. Vlastní hospodu na sídlišti tak provozuje s elánem a nadšením, kterého si hosté cení.

Jihočeská U Bohouše

Nástěnné hodiny, police přetékající loveckými trofejemi a smaltovanými pekáčky. Interiér restaurace U Bohouše působí jako by se tu zastavil čas. Její majitel, Bohumil Palounek, pracuje v pohostinství už více než půl století.

Zapojte se do výzvy krušovického Bohéma a rozhodněte o tom, která hospoda vyhraje 500 tisíc korun.

Chcete víc? Začtěte se do příběhu hostince, kde se práce u výčepu předává z generace na generaci.

To mě zajímá