1891
Kořeny známé potravinářské firmy sahají do roku 1891, kdy v lékárně v německém městě Bielefeld probíhaly první pokusy mladého lékárníka Dr. Augusta Oetkera. Jelikož pocházel z pekařské rodiny, svoje přírodovědecké vzdělání chtěl využít k tomu, aby pekařům usnadnil práci. Po večerech proto v malé lékárně experimentoval skoro dva roky, než vyvinul prášek do pečiva. Bez něj bychom dnes nedokázali jednoduše upéct nadýchané dezerty.
Dr. Oetker před více než 100 lety garantoval, že se s jeho kypřicím práškem každý koláč podaří. To způsobilo malou revoluci v domácím pečení.
1908
Češi se mohli s produkty firmy Dr. Oetker setkat už v roce 1908, kdy společnost založila svoji první pobočku nedaleko Vídně v tehdejším Rakousku-Uhersku. Později, v roce 1923, vznikla v Brně pod značkou Dr. Oetker továrna, která dodávala produkty do celého Československa.
1930
Ve 30. letech minulého století, v období hospodářské krize, firma profitovala. To proto, že pro hospodyně publikovala recepty na jednoduché a levné dezerty vyrobené jen z několika surovin. Tehdy už byl na světě legendární puding, jehož receptura se dodnes příliš nezměnila.
1939 - 1945
Během druhé světové války byla mateřská továrna v Bielefeldu zničena bombardováním. Po válce se zároveň se do čela společnosti staví mladý vnuk zakladatele – Rudolf August Oetker. Znovu se pouští do vydávání receptů. Jeho kuchařky se stávají na německém trhu bestsellery.
Postupně se firma rozrůstá i do dalších segmentů trhu. Nabízí mražené pizzy nebo alkoholické nápoje. Společnost ale vlastní i síť luxusních hotelových resortů, cestovní kancelář nebo banku.